FIELD SPANIEL

Integritet og arbejdsglæde


 

Homepage Slider 2,5.png

Racens Historie

hhh

10624816_10203788573689664_2904092176050889172_n-kopi.jpg
 
Miss Q stående.jpg

Racens Karaktertræk

En Field Spaniels mest karakteristiske træk er at den ser sine folk an.Det er ikke en hund der øjeblikkelig farer frem og hopper op af fremmede, og den acceptere ikke hvem som helst.

Dette gør at man får indtryk af en vis værdighed hos Field’en. Den må gerne være reserveret, men aldrig sky. Den har simpelthen nok i sig selv og sin egen familien og behøver ikke at søge opmærksomhed hos fremmede.

Behandler man sin Field Spaniel med tålmodhed, bestemt, men venligt får man en hund som er nem at arbejde med. Den vil elske at gøre en ejer tilpas og når først den har lært noget, glemmer den det aldrig igen. Den er meget hengiven overfor sin ejer, men ikke helt uden en vis portion selvbestemmende. Man kan ikke ”købe” en Field med godbidder, hvis den har bestemt sig for at ville noget andet.

Der kræver det at ejeren er kreativ, og finde på andre former for belønninger til at motivere sin field spaniel. De er af naturen meget loyale overfor sin ejer og vil meget gerne holde sin familie samlet, når de er udenfor hjemmet. Den har det bedst med at alle er i nærheden, men de hyrder ikke. De foretrækker bare at have alle inden for synsvidde, da familien er dens holdepunkt.

Baggrund 1.png

 

Skabelon 2.png
 

HVEM PASSER EN FIELD TIL?

 
 

Nunc porta ante vitae arcu efficitur, eu dignissim erat elementum. Vestibulum tristique a lorem a lacinia. Vivamus sit amet diam eu leo commodo ornare. Nam consequat orci neque, eu tristique odio vulputate eget. Etiam commodo arcu nec pellentesque rutrum.

En Field spaniel er en livlig og glad hund med familien som sit centrum. Den er utrolig hengiven og nyder lige så vel en dag hjemme (helst i sofaen) såvel som en hel dag med på jagt. Af temperament er den meget flegmatisk hvilket betyder at den ikke lader sig påvirke af omgivelserne, den tager alt i stiv pote og holder hovedet koldt. Som arbejdshund er den pragmatisk og selvstændig, hvilket betyder at den når der skal arbejdes, så arbejder den, men når der er pause, så slapper den af.
Dette ses tydeligt på jagt hvor den knokler på når man går igennem såten hvor den præsterer sit arbejde selvstændigt og med drive, men når man venter mellem såterne, lægger den sig typisk ned og sover. Ingen grund til at spilde energi på at stå og skælde eller vente på vildt når man skal i gang igen om lidt. Dette betyder også at det er en hund der sjældent stresser op, og det er ikke en hund der skælder, men derimod ”snakker” den meget.

 

Sundhed

Vores mål er at få nogle arbejdsvillige, velfungerende og sunde hunde med racetypiske eksteriør og godt temperament,   

Derfor ser vi meget på hvordan hundene kombinere hinanden 

  • At de kommer fra sunde og friske blod linier, som kan supplere hinanden. 

  • At de har de egenskaber som Fielden er avlet frem til helt fra starten af racen.  

  • har eksteriør som lever op til standarten, i udseende og fremtoning.  

  • har et temperament som er velfungerende både i hverdagen og til prøver og udstillinger.  

  • Skal være en hund, der er all round – som kan tilpasse sig de opgaver den bliver stillet overfor.  

 

Vi følger raceklubben og Dansk Kennel Klubs anbefalinger:  

Avlsanbefalinger: 

For at få Basis Plus stambog med teksten ”Denne hund er avlet efter Spanielklubbens og DKK’s avlsanbefalinger” skal følgende være opfyldt:  

1. Begge forældredyr skal før parring have HD status A, B eller C registreret i DKK.  

2. Begge forældredyr skal før parring være øjenundersøgt af et medlem af Den Danske Dyrlægeforenings øjenpanel eller anden af DKK godkendt øjendyrlæge og fundet fri for PRA og arvelig katarakt (1. Posterior polær subcapsulær katarakt – bagerste polstær – eller 2. Cortical katarakt – katarakt i linsens bark). Undersøgelsen kan tidligst foretages når hunden er 12 måneder gammel og en øjenattest må ikke være mere end 12 måneder gammel på parringstidspunktet. Hunde, der er øjenundersøgt og fundet fri for PRA og arvelig katarakt efter det fyldte 8. år, vil blive betragtet som permanent frie og vil ikke skulle øjenundersøges yderligere for at overholde avlsanbefalingerne.  

3. For øvrige øjensygdomme gælder, at forældredyrene ikke må være registreret med samme øjensygdom i DKK. Undtaget herfra er distichiasis.  

4. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være eksteriørgodkendt på en eksteriørbedømmelse 

 

 
Baggrund 1.png